Na een eerste succesvolle sessie van de Veranderdialogen in september volgt er nu een tweede sessie; genaamd ‘Economische en andere waarden’. De sessie zal plaatsvinden op donderdagmiddag 16 november in het House of Connections van de RUG.

De Veranderdialogen zijn een initiatief van een groep onderzoekers van de RUG, Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden en bedacht om het gesprek aan te gaan over duurzame transformatie.

Het economische versus algemeen belang

De eerste sessie van de Veranderdialogen stond in het teken van ‘De circulaire economie en verder’ en was direct een succes. Donderdagmiddag 16 november volgt dus de tweede editie. Op deze middag gaat het publiek met drie sprekers in gesprek over wat het voor bedrijven betekent om niet langer alleen naar het economische, maar ook het ‘algemeen’ belang te kijken. Er wordt gesproken over de uitdagingen die hierbij komen kijken en de rol die de consument hierin kan spelen en al speelt.

Line-up

Onder leiding van Sander van Lanen, Universitair Docent stedelijke armoede en ongelijkheid aan de RUG, zullen Matthias Olthaar, Lector Green Economics & Process Optimization en mede-oprichter van Sufficiency, Niels Faber, Lector Biobased Business Valorization aan de Hanzehogeschool, Laurens Speek van de Graanrepubliek en Jacqueline Hofstede van Ynove Innovation Company in gesprek gaan over dit onderwerp.

De volgende sessie van de Veranderdialogen staat ook al gepland. Deze heeft plaats op 7 december en gaat over ‘Purpose en participatie’.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan vanaf nu!

Wie meer wil weten over de Veranderdialogen of zelf een bijdrage wil leveren kan contact opnemen met Lisa Herzog via

Roadshow #3 van de Universiteit van het Noorden bij Groningen Airport Eelde